Select Menu

ομορφιά

κήπος

Budaya

Kuliner

Kerajaan

kota

" });

φούρνος

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ!!

Εχουμε μετακομίσει! Θα μας βρεις στο meacolpa.gr
» » » » » » » Κέικ πολέντας με πορτοκάλι για όσους έχουν δυσανεξία στο γλουτένιο ( κοιλιακή πάθηση )

Η συνταγή που ακολουθεί και το νόστιμο γλύκισμα που θα φτιάξετε είναι για όλους, ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στο γλουτένιο ( κοιλιακή πάθηση ) και είναι αλλεργικοί στο σιτάρι
Υλικά:
- 2 μεγάλα πορτοκάλια
- βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 φλιτζανιού
- ζάχαρη - 1/4 φλιτζανιού
- σάλτσα μήλου - 3/4 φλιτζανιού
- πολέντα - 1 2/3 φλιτζανιού
- μαγειρική σόδα 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
- 2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
- γάλα 3 1/2 κουτάλια σούπας
- γιαούρτι πλήρες 2 κουτάλια σούπας
- νερό 2/3 φλιτζανιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο
- Τρίψτε φλούδα πορτοκαλιού και ανακατέψτε την μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, ώστε να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πορτοκάλι
- Βουτυρώστε τη φόρμα και βάλτε μέσα το μείγμα.
- Ψήστε και για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε μία οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμο
Οσο ψήνεται το γλύκισμα, φτιάξτε το σιρόπι: χυμός από τα πορτοκάλια + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ( ή χυμό ανανά ή μέλι )
- Οταν βγάλετε το γλύκισμα από το φούρνο, ρίξτε πάνω από τα σημεία που έχει ανοίξει, το σιρόπι που φτιάξατε και αφήστε να κρυώσει..... είναι Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο Τ Α ΤΟ..
Για τη σάλτσα μήλου, κάντε κλικ εδώ

About MeaColpa

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ!!!

Εχουμε μετακομίσει!! Θα μας βρεις στο meacolpa.gr

Kerajaan

" });