Select Menu

ομορφιά

κήπος

Budaya

Kuliner

Kerajaan

kota

" });

φούρνος

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ!!

Εχουμε μετακομίσει! Θα μας βρεις στο meacolpa.gr
» » » » » » Πως θα φτιάξετε πατέ ελιάς


Το πατέ ελιάς είναι νοστιμότατο και θρεπτικό.
Φτιάχνεται πανεύκολα και μπορείτε σε καθαρό βάζο να το διατηρήσετε στο ψυγείο, για 2 περίπου μήνες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
-250 γρ μαύρες ελιές  - οποιαδήποτε μαύρη ελιά που έχει μαλακή υφή
-μισό κουταλάκι πιπέρι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ή μιάμιση κουταλιά ξερή ρίγανη
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζετε τις ελιές σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το λάδι να είναι τόσο, που να τις σκεπάζει.
Αφήνετε έτσι όλη νύχτα
- Την επόμενη μέρα βγάζετε τα κουκούτσια που θα βγουν εύκολα, αφού οι ελιές θα έχουν μαλακώσει. ( Για να τα βγάλετε πιο εύκολα τα κουκούτσια, κάντε κλικ εδώ να δείτε ένα κολπάκι )
- Ανάβετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς και ψήνετε τις 8 σκελίδες σκόρδο για 30 λεπτά.. Αν δεν θέλετε το σκόρδο να έχει έντονη γεύση, αντί να το ψήσετε στο φούρνο, το βράζετε σε κατσαρολάκι για 15 λεπτά.
- Φτιάχνετε μείγμα με τις ελιές + το σκόρδο + τη ρίγανη + το ξύδι + το ξύσμα λεμονιού + πιπέρι και το μισό από το λάδι που είχατε χρησιμοποιήσει για να σκεπάσετε και να μουλιάσετε αρχικά τις ελιές.
- Αυτό το μείγμα το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός



About MeaColpa

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ!!!

Εχουμε μετακομίσει!! Θα μας βρεις στο meacolpa.gr

Kerajaan

" });